Κλείσιμο

Ψωμί με το ζύγι και εντατικοί έλεγχοι από το ΥΠΑΑΝ

Εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση της νομοθεσίας αναφορικά με το ζύγισμα του ψωμιού ξεκινούν από σήμερα Τρίτη υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης. Το υπουργείο αναζητά μέτρα για να πέσουν οι τιμές, τόσο στο ψωμί, όσο και στο γάλα, και εκτιμά ότι με το υποχρεωτικό ζύγισμα η τιμή μπορεί να πέσει και στα 70 λεπτά το κιλό.

Η 
σχετική διάταξη προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού παρουσία του πελάτη, καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στο ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα.

Βάσει της παραπάνω διάταξης, γίνονται οι έλεγχο και προβλέπονται κυρώσεις για όσους δεν τις τηρούν.

Από την Τρίτη δηλαδή, το λεγόμενο μισόκιλο, που είναι 350 γραμμάρια, θα πρέπει να ζυγίζεται και ο καταναλωτής να πληρώνει λιγότερο...

Με την τιμή του ψωμιού να είναι αυτή την ώρα από 1,40 ως και 2 ευρώ το κιλό, οι καταναλωτές θα πρέπει να απαιτούν οι πωλητές να ζυγίζουν το ψωμί και έτσι, να προκύπτει το ανάλογο αντίτιμο.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργείου με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να ζητούν να ζυγίζεται το ψωμί, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα που αγοράζουν και σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση εκ μέρους του πωλητή, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) για τις σχετικές καταγγελίες.

Πηγή: skai.gr