Φυλακές Κορυδαλλού: Σε «θάλαμο - φρούριο» νοσηλεύεται ο Νίκος Μαζιώτης (φωτό)

Σε ειδικά διαμορφωμένο «θάλαμο – φρούριο», στον οποίο έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, και με ισχυρή περιφρούρηση, νοσηλεύεται ο Μαζιώτης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο τρομοκράτης οδηγήθηκε αργά το απόγευμα στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά την μεταγωγή του νωρίτερα στο Εφετείο Αθηνών από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν έως τις 4 το απόγευμα.

Ο τρομοκράτης μεταφέρθηκε αρχικά από τον Ευαγγελισμό στο Εφετείο προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.



Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω παρέλευσης του 18μηνου προφυλάκισης και παραβίασε τους περιοριστικούς όρους μεσούσης της δίκης με αποτέλεσμα η απόφαση να εκδοθεί ερήμην του.

Ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε νωρίτερα να καταθέσει στον ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας «επαναστάτης». Ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να ενημερωθεί για την δικογραφία, ενώ για τον ανακριτή ορίστηκε νέα επίσκεψη τη Δευτέρα στη 1.30 το μεσημέρι στις φυλακές ώστε να προσπαθήσει να λάβει νέα κατάθεση.

Πετρακάκος: 

Ο καταζητούμενος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, Γεώργιος Πετρακάκος κατά τη ληστεία στα Μέθανα.

«Διαρκή, επίπονο αγώνα που απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση» χαρακτηρίζει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής με αφορμή τη σύλληψη του τρομοκράτη.

Δώδεκα φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, μεταξύ των οποίων τέσσερις που τον εμφανίζουν να περπατάει ήρεμος στην Αθήνα φορώντας σταυρωτά μαύρο τσαντάκι, και οχτώ από κάμερες ασφαλείας,  έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από εισαγγελική διάταξη.

Στην δημοσιότητα δόθηκαν επίσης οχτώ φωτογραφίες και φωτογραφία ταυτότητας του φερόμενου ως συνεργού του Γιώργου Πετρακάκου, για τον οποίο εκδόθηκε την Παρασκευή ένταλμα συλλήψεως, ο οποίος εμφανίζεται να έχει συνεργαστεί και με τον Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία αποδεικνύει τις στενές σχέσεις της νεοτρομοκρατίας με τους κοινούς ποινικούς.

Μαζιώτης:



Επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τεσσάρων αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργατών του Μαζιώτη που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στις ληστείες στις τράπεζες της Κλειτορίας και της Ακράτας στην Αχαΐα.

Σε βάρος όλων των παραπάνω έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ληστείες, τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μια εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ' επάγγελμα, συνήθεια, και εξακολούθηση, εμπρησμός εκ προθέσεως, από τον οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσα.

Πετρακάκος:



Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση διεξάγει από την Παρασκευή η αστυνομία στην Αττική, στη Φθιώτιδα καθώς και στο σπίτι της αδερφής της Ρούπα στην Καλαμάτα για τον εντοπισμό στοιχείων η ακόμα και ατόμων που συνδέονται με τον Νίκο Μαζιώτη. Τα ξημερώματα άντρες της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έλεγχο σε σπίτι 30χρονου αντιεξουσιαστή όπου εντόπισαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι έρευνες συνεχίζονται και στο σπίτι της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι.

Μαζιώτης:










Σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας του ζευγαριού, ο Μαζιώτης ήταν ξεκάθαρο ότι φορούσε περούκα για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του αλλά οι γείτονές του θεωρούσαν ότι τη φορούσε για λόγους υγείας. Και ο Μαζιωτης και η Ρούπα φαίνεται ότι είχαν κάνει ταξίδια στην Ισπανία, αλλά και την Κρήτη με πλαστά στοιχεία.

Στο μεταξύ άφαντος παραμένει ο Πετρακάκος, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μυλωνά από τον Παλαιοκώστα, γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία αποδεικνύει της στενές διασυνδέσεις της νεοτρομοκρατίας με τους ποινικούς.

Πετρακάκος:





Άγνωστος δράστης οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας:


Άγνωστοι δράστες οι οποίοι συμμετείχαν στη ληστεία στην Ακράτα Αχαΐας:








Μαζιώτης:



Η αστυνομία παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ