Κλείσιμο

Καρέ-καρέ το χρονικό της σύλληψης Μαζιώτη (upd)

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 8ο όροφο του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που προηγήθηκε της σύλληψής του.

Ο διαβόητος τρομοκράτης υπεβλήθη σε οστεοσύνθεση βραχιονίου.

Δεκάλεπτη συνάντηση με το Νίκο Μαζιώτη είχε ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης, στο ειδικό δωμάτιο του Ευαγγελισμού όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Όπως δήλωσε ο κ. Φυτράκης, θα χρειαστεί ακόμα 10-15 μέρες νοσηλεία και ενδεχομένως να χρειαστεί συμπληρωματική θεραπεία, πιθανότατα στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτράκη, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα και δε θα έχει κάποιο πρόβλημα με το χέρι του, παρά τον τραυματισμό.

Ο κ. Φυτράκης είπε ότι δεν συνομίλησαν για το σημερινό περιστατικό της καταδίωξης και της σύλληψης.

Ο δικηγόρος είπε ακόμα ότι θα συνομιλεί με τον πελάτη του κάθε μέρες για δύο ώρες.

Το Μαζιώτη επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και η αδελφή του.

Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης

Αποτέλεσμα «ειδικής δράσης» και συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ήταν η σύλληψη Μαζιώτη, όπως δήλωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική γνώριζε πως ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα βρισκόταν στην Αθήνα και κινούταν στην περιοχή του Μοναστηρακίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν κοντά στη στάση του Ηλεκτρικού μεταμφιεσμένο άνδρα που θύμιζε τον Μαζιώτη, και ζήτησαν τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να τον «ελέγξουν».

Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το Μαζιώτη, αυτός τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο τρομοκράτης έβαλε συνολικά οκτώ φορές κατά αστυνομικών και πολιτών. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απέφυγαν να πυροβολήσουν, καθώς, λόγω στο χώρο βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες και υπήρχε κίνδυνος να χτυπηθούν αθώοι.

Όταν κατάλαβε πως έχει παγιδευτεί, ο Μαζιώτης αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να επιβιβαστεί σε ταξί.

Τελικά, ακινητοποιήθηκε χάρη σε μία σφαίρα άνδρα της Ομάδας ΔΙΑΣ, που τον πέτυχε στον ώμο του δεξιού χεριού.

Πριν ακινητοποιηθεί, ο τρομοκράτης τραυμάτισε στο μηρό έναν 29χρονο ειδικό φρουρό που προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά και δύο τουρίστες. Η κατάσταση με τον ειδικό φρουρό θα μπορούσε να είναι χειρότερη, καθώς η μία σφαίρα τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα, αλλά τη σταμάτησε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Κανένας από τους τρεις τραυματίες δεν υπέστη σοβαρά τραύματα, και ο Γερμανός δεν χρειάστηκε καν νοσηλεία.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προγενέστερες πληροφορίες ήθελαν το Μαζιώτη να συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο συνεργάτες του, σενάριο που φαίνεται να διαψεύδεται πλέον.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ