Ισχυρές καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ημαθία (video)

Και ο καιρός τρελάθηκε... Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ημαθία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο της συμπρωτεύουσας χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει από τα αυτοκίνητα τους οδηγούς αυτοκινήτων λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων. Επίσης, η πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για απάντηση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια. Η οδός Μοναστηρίου γέμισε από φερτά υλικά λόγω της βροχής.

Παράλληλα, σημειώθηκε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Ωστόσο, οι αφίξεις των αεροσκαφών γίνονται χωρίς πρόβλημα.



Σύμφωνα με το έκτακτο επικίνδυνων φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επεκταθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα παρόμοια φαινόμενα να εκδηλωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενίσουν από το απόγευμα της Τετάρτης.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Ελένη Ιατρού, ΑΜΠΕ