Μεγάλη μάχη με τις φλόγες με δύο καμένα σπίτια στην Κερατέα (upd)

Μάχη με τις φλόγες, το χρόνο αλλά και τον ισχυρό άνεμο που αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις δίνει η Πυροσβεστική στην Κερατέα, όπου τρία μέτωπα φωτιάς έχουν πλέον συνενωθεί.

Δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στην Κερατέα, στην περιοχή Λουτρό, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής.

Σύμφωνα με το κ. Λεβαντή τα σπίτια κάηκαν ολοσχερώς.

Στην περιοχή βρίσκεται ένας μικρός οικισμός, αλλά, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, τα σπίτια που κάηκαν ήταν ανάμεσα σε δέντρα.

Προσέθεσε πως η φωτιά πλέον έχει εξαπλωθεί και έχει φτάσει τα δύο χιλιόμετρα σε μήκος, ενώ φαίνεται να έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος να φτάσει στην παλιά χωματερή, όπου βρίσκονται θαμμένοι τόνοι σκουπιδιών.

Συμπλήρωσε πως η φωτιά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τη Λάκιζα, τη Σάκκα και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Εν τω μεταξύ, αποσύρθηκαν στις 21:05, λόγω σκότους τα τέσσερα αεροσκάφη και τα τέσσερα ελικόπτερα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από αέρος

Στις επίγειες προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 115 πυροσβέστες με 45 οχήματα και 57 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με τη βοήθεια έξι οχημάτων του Δήμου Λαυρεωτικής.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νομό Αττικής, λόγω της κατάστασης στην Κερατέα.

Κλειστή είναι η παλιά Λεωφόρος Λαυρίου-Κερατέας στη θέση Πλάκα.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και μεγάλη φωτιά Αλιβέρι Ευβοίας.

Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ