Κλείσιμο

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (upd)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής (Σερρών) της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος μετά την απολογία του στις ανακρίτριες για την κατηγόρια της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτριών και κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανακρίτριες και εισαγγελέας συμφώνησαν πως ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ειναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, αφού εκτός από βουλευτής του κόμματος ειναι και μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος της ΧΑ, οπότε ανήκει στον κλειστό πυρήνα και μέσω των δηλώσεων και των πράξεων του αποτελούσε μέλος της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης.

Για εκτελεστές δικαστές έκανε λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε ότι κατά του Αρτεμη Ματθαιόπουλου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, παρά μονο ότι είναι μέλος της πολιτικής γραμματείας, όπως έχει γράψει και ο εισαγγελέας.

Μετά την απολογία Ματθαιόπουλου,
οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.


Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός