Το 100% αγγίζει η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας, στόχος για 22 εκατ. τουρίστες

Εντυπωσιακά ποσοστά πληρότητας, που αγγίζουν ως και το 100%, καταγράφουν τα ξενοδοχεία της Αθηνάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργο Τσακίρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, η αύξηση των αφίξεων κατά το πρώτο 5μηνο του 2014 ξεπερνά το 34%, με την πόλη να εκτιμάται ότι θα δεχθεί περί 750.000 επιπλέον αφίξεις μέχρι το τελος της χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, τους σχεδιασμούς του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας σε κρίσιμες διεθνείς αγορές παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι παραμένει σταθερός ο στόχος για αφίξεις 20 εκατομμυρίων τουριστών για το 2014, και συνολικά 22 εκατομμυρίων μαζί με τους τουρίστες της κρουαζιέρας.

Παρουσιάζοντας τις δράσεις του ΕΟΤ, ο γενικός του γραμματέας Πάνος Λειβαδάς τόνισε ότι η νέα επικοινωνιακή εκστρατεία του Οργανισμού επικεντρώνεται στην αξιοποίηση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Λειβαδάς παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις για τρεις νέες αγορές, όπως είναι η Κίνα, η Βραζιλία και η Ρωσία, αναφέροντας ως σημαντική επιτυχία του υπουργείου την προβολή κινεζικής ταινίας που γυρίστηκε κατά το 1/4 στην Σαντορίνη, την οποία μόνο στην πρεμιέρα παρακολουθήσαν 1,5 εκατομμύριο Κινέζοι.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης