Αρχίζει, εν μέσω αντιδράσεων, το Thessaloniki Pride

Καλλιτεχνικές δράσεις, θέατρο, έκθεση φωτογραφίας, street party, φόρουμ και παρέλαση περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οι διήμερες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride» που αρχίζουν το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα εν μέσω αντιδράσεων, με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο να κάνει λόγο για «αίσχος», τοποθέτηση που προκάλεσε την απάντηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Όλες οι εκδηλώσεις του διημέρου έχουν προγραμματιστεί στους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου, στην περιοχή Βαλαωρίτου και στην πλατεία Λευκού Πύργου, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν πως περίπου 10.000 άτομα θα λάβουν μέρος.

Η «αυλαία» θα ανοίξει στις 17:00 το απόγευμα, με έκθεση φωτογραφίας στο δημαρχείο, ενώ οι αποψινές εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τα μεσάνυχτα, με street party, στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση εκκλησιαστικών οργανώσεων στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού του πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsdesk ΣΚΑΪ