Κατριβάνου: Δεν θα είχα αντίρρηση να βγει από τη φυλακή και βιαστής με 93% αναπηρία

«Δεν θα είχα αντίρρηση να βγει από τη φυλακή και βιαστής με 93% αναπηρία όσο κι αν αυτό το έγκλημα μού είναι απεχθές» τόνισε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, υπερασπιζόμενη την απόφασή της να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασθέντος της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού μαζί με τον συνάδελφό της Στράτο Κουράκη. Ο Σάββας Ξηρός έχει καταθέσει αίτημα για κατ' οίκον νοσηλεία, και σύμφωνα με το συνήγορό του την άλλη Πέμπτη θα γίνει γνωστό αν το αίτημά του αυτό θα γίνει δεκτό.

«Θεωρούμε ότι υπερασπιζόμαστε την άποψη ότι ένα κράτος δικαίου έχει στόχο τον σωφρονισμό, όχι την εξόντωση ενός ανθρώπου. Έχουμε καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για απάνθρωπη συμπεριφορά» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι η στάση της δεν αφορά μόνο τον Σάββα Ξηρό.

«Ως βουλευτές που συμμετέχουμε στην επιτροπή σωφρονιστικών υποθέσεων της Βουλής, με αυτή την ιδιότητα, πήγαμε, και έχουμε παει επανειλημμένα, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ο Σάββας Ξηρός έχει ολική τύφλωση, χιλιάδες αλλά νοσήματα, 93% αναπηρία. Το νοσοκομείο δεν εχει υποδομή για μια απλή αρρώστια όχι γι’ αυτό το πολύ σύνθετο πράγμα, εκεί ένας άνθρωπος θα πεθάνει» σημείωσε η κ. Κατριβάνου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι η πρόταση της υπεράσπισης του Ξηρού είναι κατ’ οίκον νοσηλεία με όλη τη φρούρηση, και όχι να αφεθεί ελεύθερος.

«Έχουμε κάνει και για άλλους κρατουμένους ερωτήσεις και τροπολογίες για το θέμα» επέμεινε, προσθέτοντας ότι στην αρμόδια επιτροπή έχει κατατεθεί ανάλογη τροπολογία με το αίτημα Ξηρού για όσους φυλακισμένους έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ