Κλείσιμο

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε καθαρίστρια

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι, πισώπλατα, καθαρίστρια στα προχθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε έπειτα από την έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπάει την καθαρίστρια. Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε δήλωσή του, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρει ότι «οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και τους κράτους δικαίου θα πρέπει να είναι σε όλους σεβαστές.»

«Απο την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα μου δεσμεύθηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθώ συμπεριφορές που προσβάλουν το κύρος της ΕΛΑΣ και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών» κατέληξε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

Στο μεταξύ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων προσφεύγουν κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ απειλούν και με μήνυση τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο θεωρούν ηθικό αυτουργό για τον ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ.

"Κανείς δεν είναι ευτυχής για το επεισόδιο", τόνισε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Αλλά μην ξεχνάμε -πρόσθεσε- ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε 20.000 διαδηλώσεις. 

Η κ. Βούλτεψη επεσήμανε το γεγονός ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ, προσθέτοντας πως απ' ότι ξέρει ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, θα τις συναντήσει. Οι καθαρίστριες παραμένουν και σήμερα έξω από το υπουργείο.

Κριτική στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης άσκησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Υγείας και νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή και το θέμα με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. "Δεν έχει βγει κάποιος να εξηγήσει με σαφήνεια γιατί η κυβέρνηση έλαβε αυτήν την απόφαση" σχολίασε. 

Μιλώντας στον σταθμό μας η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή καταδίκασε τα επεισόδια έξω από το ΥΠΟΙΚ, και επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία λέγοντας ότι "δεν υπήρχε ευρωπαϊκού επιπέδου οργάνωση ώστε να μην έχουμε αυτές τις φρικτές εικόνες", ωστόσο διερωτήθηκε: "πρέπει να δίνουμε σημασία μόνο στους υπαλλήλους ενός υπουργείου και όχι στους εργαζομένους ιδιωτικών εταιρειών όπως της Χαλυβουργίας;"
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ