Άκαρπες ως τώρα οι επαφές για το θέμα των διοικητικών

Άκαρπες αποδεικνύονται ως τώρα οι προσπάθειες για την επίλυση της πρώτης ενδοκυβερνητικής κόντρας μετά τον ανασχηματισμό, δηλαδή της αντιπαράθεσης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου, όσον αφορά τον αριθμό επαναπροσλήψεων διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε από την πρωθυπουργική έδρα χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Άγνωστο παραμένει
αν θα μεταβεί στο Μαξίμου ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κκ Βενιζέλου, Σταμάτη, Μητσοτάκη και Λοβέρδου, χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά με τη διαβεβαίωση απ' όλες τις πλευρές ότι θα δοθεί λύση μέχρι το απόγευμα.

Οι δύο υπουργοί διαφωνούν ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων που θα τεθούν εκτός Δημοσίου από τους 1.136 που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Λοβέρδος έχει υιοθετήσει την απόφαση του προκατόχου του, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, να απορροφηθούν περίπου 800 υπάλληλοι από τους 1.136 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, και προβλέπει την επαναπροκήρυξη θέσεων για περίπου 500.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε ζητήσει την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ανάγκες προσωπικού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ