Κλείσιμο

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η χρηματοδότηση του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκων

Απόφαση για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014, συνυπέγραψαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στόχος είναι να καταστεί δυνατή μέσα στις επόμενες μέρες η πληρωμή των αιτήσεων που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας αλλά και για να συρρικνωθεί το κόστος που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 47.000 αιτήσεις για το Πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 490 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά έχουν υπογραφεί περίπου 42.000 συμβάσεις δανείων και έχουν ολοκληρωθεί περίπου 30.000 έργα, προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ.

Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρόκειται σύντομα να οριστικοποιηθεί, για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014- 2020.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ