Κλείσιμο

Επανέρχονται τα διεθνή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς Βαλκάνια

Την επαναφορά των διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αναστολή τους.

Τα νέα επιβατικά δρομολόγια, τα οποία θα είναι καθημερινά, θα ξεκινήσουν στις 10 Μαίου με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και με τελικούς προορισμούς τις πόλεις των Σκοπίων, του Βελιγραδίου και της Σόφιας.

Σε ό,τι αφορά το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Σόφια, η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί στις 6:55 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και θα φθάνει στη Σόφια στις 13:45 το μεσημέρι. Το τραίνο θα φεύγει από τη Σόφια στις 15:30 το μεσημέρι και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 22:22 το βράδυ.

Το κόστος για το απλό εισιτήριο ανέρχεται στα 16,80 ευρώ από τη Θεσσαλονίκη στη Σόφια ενώ το εισιτήριο μετ’ επιστροφής ανέρχεται στα 33,60 ευρώ. Σημειώνεται ότι σε κάθε δρομολόγιο θα προσφέρονται 12 εισιτήρια μετ’ επιστροφής με αντίτιμο 25 ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα κλείνονται 15 ημέρες πριν το δρομολόγιο.

Το τρένο που θα εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σκόπια - Βελιγράδι θα αναχωρεί στις 15:50 από τη Θεσσαλονίκη και θα φθάνει στα Σκόπια, τέσσερις ώρες αργότερα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα θα αναχωρεί από τα Σκόπια και θα φθάνει στις 5:30 το πρωί στο Βελιγράδι.

Σημειώνεται ότι θα ισχύουν εκπτώσεις 20% στις τιμές των εισιτηρίων μετ’ επιστροφής μέχρι και το τέλος του χρόνου (2014). Επίσης από 10 Μαΐου έως 10 Ιουνίου θα ισχύει ειδική προσφορά και η έκπτωση θα φτάνει το 30% για τα εισιτήρια με επιστροφή.

Έτσι η τιμή των εισιτηρίων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Σκόπια θα είναι 12,20 ευρώ απλή μετάβαση ενώ το εισιτήριο μετ’ επιστροφής θα ανέρχεται στα 19,50 ευρώ.

Από τη Θεσσαλονίκη προς το Βελιγράδι το εισιτήριο θα κοστίζει 33,80 ευρώ, απλή μετάβαση, ενώ μετ’ επιστροφής το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 54,10 ευρώ.

Επιπλέον στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα, θα παρέχονται (εφόσον το επιθυμούν) υπηρεσίες κατάκλισης.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας