Διάσωση 24 μεταναστών στα στενά της Σάμου

Παρά λίγο νέα τραγωδία με μετανάστες τα ξημερώματα στη Σάμο. Άλλους 24 μετανάστες (22 άνδρες και δυο γυναίκες) διέσωσαν το πρωί οι λιμενικές αρχές στα στενά του νησιού στα τουρκικά ύδατα στον απόηχο της τραγωδίας της Δευτέρας που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Το σκάφος είναι μισοβυθμισμένο, ενώ οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το κέντρο διάσωσης της Άγκυρας ειδοποιήθηκε, και πρόκειται να παραλάβει τους μετανάστες.

«Αποφεύχθηκε νέα τραγωδία, ενέργησε άμεσα τόσο ο θάλαμος επιχειρήσεων όσο και το περιπολικό σκάφος» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Νίκος Λαγκαδιανός. Το λιμενικό εκτιμά ότι λόγω των καλών καιρικών συνθηκών οι προσπάθειες μεταφοράς μεταναστών στα χωρικά ύδατα θα ενταθούν.

«Δεκάδες σκάφη έχουν αναπτυχθεί στην οριογραμμή με την Τουρκία στο Ανατολικό Αιγαίο, το λιμενικό δίνει καθημερινή μάχη για τη διάσωση των μεταναστών» τόνισε ο κ. Λαγκαδιανός.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων μετά τη χθεσινή τραγωδία στην περιοχή όπου σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες ανετράπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άτομα και 36 να διασωθούν.

Στις έρευνες συμμετέχει σκάφος του λιμενικού και της Frontex και παραπλέον πλοίο. Κατόπιν εντολής του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου μετέβη στη Σάμο ο επιθεωρητής Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για το συντονισμό των ενεργειών διερεύνησης των συνθηκών και αιτιών του περιστατικού.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ