Συμ. Κεδίκογλου: Το σκοτεινό πρόσωπο του συνδικαλισμού της ΟΛΜΕ - Εθιμική γάγγραινα οι καταλήψεις

Νέα σφοδρή επίθεση στην ΟΛΜΕ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, μετά την απόφασή της για στάσεις εργασίας αντιδρώντας στην αναπλήρωση των μαθημάτων σε όσα σχολεία έγιναν καταλήψεις.

«Το πιο σκοτεινό πρόσωπο του συνδικαλισμού δείχνει η ΟΛΜΕ... αντί να σταθεί στα παιδιά, κάνει στάσεις εργασίας. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος, είναι θέμα πειθαρχικών διαδικασιών» τόνισε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο κ. Κεδίκογλου. Πάντως, διευκρίνισε ότι τα πειθαρχικά μέτρα για τα οποία μίλησε δεν αφορούν τις ώρες της στάσης εργασίας αλλά αν δεν προσέλθουν καθόλου στο μάθημα.

Για τις καταλήψεις ο υφυπουργός έκανε λόγο για «εθιμική γάγγραινα» λέγοντας ότι «κάθε χρόνο έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία μια δράκα μαθητών να προχωρά σε καταλήψεις στερώντας απο γνώσεις τους μαθητές... πρόκειται για εθιμική γάγγραινα. Προσπαθουμε να καλύψουμε τα κενά, η κατάληψη είναι βαθιά αντιδημοκρατική πράξη» τόνισε.

Ο υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται υπερωριακή εργασία και ότι οι εκπαιδευτικοί θα πληρωθούν βάσει των κανονικών αποδοχών τους.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ αντιδρά στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, προχωρώντας σε τρίωρες στάσεις εργασίας (8 με 11 το πρωί) την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Συνολικά, τα σχολεία που θα ανοίξουν τις ημέρες αυτές είναι 525. Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων. Την Τετάρτη θα ανοίξουν και τα περισσότερα σχολεία, 260 τον αριθμό, ενώ άλλα 125 θα προστεθούν την Πέμπτη και 140 την Παρασκευή.

Τα σχολεία που θα ανοίξουν από την Τετάρτη κατανέμονται γεωγραφικά στις Περιφέρειες, ως εξής: 11 στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, 84 στην Αττική, ισάριθμα (84) στην Κεντρική Μακεδονία, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 34 στη Δυτική Ελλάδα, 64 στη Στερεά Ελλάδα, 16 στο Νότιο Αιγαίο, 65 στη Δυτική Μακεδονία, 71 στην Κρήτη, 33 στην Πελοπόννησο και 112 στη Θεσσαλία.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ