Μετά το Πάσχα απολογείται ο Παπακωνσταντίνου για λίστα Λαγκάρντ

Με την εξέταση πέντε μαρτύρων από τους δεκάδες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της υπόθεσης άρχισαν οι ανακρίσεις στον Άρειο Πάγο για την εμπλοκή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην αφαίρεση συγκεκριμένων αρχείων από τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο ανακριτής του Ειδικού Δικαστηρίου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, έλαβε τις καταθέσεις μόνον για επιμέρους διευκρινήσεις, καθώς ο έλεγχος των μαρτύρων από τη Βουλή υπήρξε εξονυχιστικός, και δεν αναμένεται να καλέσει άλλους.

Αμέσως μετά το Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσαλαγανίδης πρόκειται να καλέσει σε απολογία τον ίδιο τον πρώην υπουργό και τις εξαδέλφες του, καθώς κατά το κατηγορητήριο αρχεία με λογαριασμούς τους αφαιρέθηκαν από την επίμαχη λίστα.

Σε ό,τι αφορά την ποινική εμπλοκή στην υπόθεση των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, η σχετική δικογραφία δεν θα συσχετιστεί με εκείνη του κ. Παπακωνσταντίνου και θα απασχολήσει χωριστά τον ειδικό ανακριτή κ. Χρ. Παπακώστα, που έχει αναλάβει την έρευνα.

Και τούτο, διότι κρίθηκε ότι οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν έχουν άμεση σχέση με την κατηγορία που αποδίδεται στον πρώην υπουργό.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου