Κλείσιμο

Σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών αν δημοσιευτεί νέο παράνομο υλικό διέταξε η Κουτζαμάνη

Τη σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών, μέσω της κίνησης αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση που δημοσιοποιηθεί εκ νέου παράνομο υλικό, διέταξε την Δευτέρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, και εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να έχει στην κατοχή της κι άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Η κ. Κουτζαμάνη επικαλείται μάλιστα εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που είχε εκδοθεί σε ανύποπτο χρόνο το 2012, για τη δυνατότητα σύλληψης μελών της Βουλής σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργημάτων.

Παράλληλα, η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε να αξιολογηθούν δημοσιεύματα που της απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας προκειμένου να διαπιστωθεί προκύπτει άσκηση βίας και εκβιασμών σε βάρος μελών της κυβέρνησης και πολιτικών προσώπων.

«Οι απειλές της Κουτζαμάνη ότι θα συλλάβει όποιον βουλευτή αποκαλύψει την αλήθεια επιβεβαιώνουν 100% τον Μπαλτάκο» δήλωσε από την πλευρά της ΧΑ ο Ηλίας Κασιδιάρης. «Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι ενεργούμενο της χούντας του Σαμαρά», προσέθεσε.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Αντώνης Ατζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ