Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τα εξοπλιστικά

Μπαράζ ενταλμάτων και κλήσεων σε απολογία έχουν εκδοθεί από τους ειδικούς ανακριτές διαφθοράς στις υποθέσεις των εξοπλιστικών σε μια προσπάθεια να πιεστούν πρόσωπα- κλειδιά στη διακίνηση μαύρου χρήματος και να προσέλθουν να δόσουν εξηγήσεις.

Ο ειδικός ανακριτής Σπ. Γεωεγουλέας εξέδωσε, όπως αναμενόταν, διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του ελληνικής καταγωγής τραπεζίτη στην Ελβετία Φάνη Λυγινού και του εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Wegan Ολαφ Εσλερ οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στην ανάκριση.

Και οι δύο είχαν κληθεί σε απολογία, αλλά δεν προσήλθαν (καθώς κατοικούν μόνιμα στην Ελβετία).

Παράλληλα οι ειδικοί ανακριτές Γαβριήλ Μαλής και Ιω. Σταυρόπουλος που χειρίζονται τις υποθέσεις των υποβρυχίων και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα απέστειλαν κλήσεις για να απολογηθούν τόσο στον Φάνη Λυγινό, όσο και στον Σπ. Μεταξά, κάτοικο επίσης Ελβετίας που είχε διαχειριστεί για μεγάλο διάστημα τους λογαριασμούς του πρώην αναπληρωτή στη Διεύθυνση Εξοπλισμών Αντ.Κάντα που έχει συνδράμει τις δικαστικές αρχές με τις αποκαλύψεις του.

Κλήση έχει σταλεί επίσης από τους εν λόγω ανακριτές και στον Ελβετό τραπεζίτη Οσβαλντ που επίσης έχει διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη διακίνηση χρημάτων σε ελβετικές τράπεζες που θεωρούνται ύποπτα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου