Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης (upd)

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμύριο ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον ειδικού ανακριτή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ηθική αυτουργία και παραβίαση μυστικών της πολιτείας, αδίκημα που αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο.

Χαρακτήρισε απολύτως αναληθείς τις κατηγορίες σε βάρος του και εξέφρασε την πίκρα του για το γεγονός, όπως είπε, πως αστήρικτα ψεύδη τον οδήγησαν στη θέση του κατηγορούμενου.

Η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος ου πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ. Η υπόθεση ανατέθηκε και διερευνάται από τον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος του αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να καταθέσει αίτηση στον ανακριτή για απάλειψη της χρηματοδοτικής εγγύησης του 1 εκατ., ευρώ καθώς Όπως υποστηρίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης αδυνατεί πλήρως να καταβάλει το πόσο και ούτε διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου