Στην «τσιμπίδα» της ΕΛΑΣ κύκλωμα λαθρεμπορίου καυσίμων - Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ

O πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Μεταξύ των 16 συλληφθέντων μέχρι στιγμής είναι ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, δυο κρατικοί υπάλληλοι, ένας συνδικαλιστής του υπουργείου Περιβάλλοντος και ένας τελωνειακός, καθώς και μια συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος οι οποίοι φέρονται να ενημέρωναν το κύκλωμα για τα σημεία όπου θα γίνονταν έλεγχοι ποιότητας καυσίμων. Έχουν συλληφθεί επίσης ιδιοκτήτες και υπάλληλοι πρατηρίων.

Οι έρευνες έχουν γίνει σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διατεθεί χιλιάδες τόνοι πετρελαίου.. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 30 προσαγωγές, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Γιώργος Σπανός

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται ιδιοκτήτες πρατήριων, παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου, ακόμη και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι έρευνες έχουν γίνει σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διατεθεί χιλιάδες τόνοι πετρελαίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής, Newsdesk ΣΚΑΪ