Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες – συλλαλητήριο στο ΥΠΑΑΤ

«Ραντεβού» στην πλατεία Βάθη στη 1 το μεσημέρι έχουν δώσει οι αγρότες από διάφορα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά ζητημάτων με σημαντικότερο αυτό της φορολόγησής τους. Μετά το συλλαλητήριο οι παραγωγοί θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι το συλλαλητήριο, ενδεχομένως, να μην προμηνύει το τέλος των κινητοποιήσεών τους.

Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, έρχονται ακόμη και από την Κρήτη, ενώ έχουμε απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν και άλλοι εργαζόμενοι. Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο ανακοίνωσαν και οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών. Επίσης, για σήμερα Τετάρτη, έχουν κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τη 13:00 έως τη λήξη της βάρδιας οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι, δια μέσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, εκτίμησε ότι «αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι». Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισαν και οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών. 

Σε στάση εργασίας προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, από τις 2 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Χαρίλαος Αρχοντής «με το πανελλαδικό, πανεργατικό συλλαλητήριο, αύριο στην Αθήνα, κορυφώνεται αυτή η φάση των κινητοποιήσεων. Συλλαλητήριο που αναμένεται να λάβει ευρύτερα παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Η ανάλγητη στάση της κυβέρνησης προμηνύει κλιμάκωση του αγώνα, γιατί οι αγρότες δεν θα γίνουν θυσία για το ευρώ και την ΚΑΠ».

Στο συλλαλητήριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς φορείς αγροτών από όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και επικεφαλής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στο μεταξύ, δεκαέξι προτάσεις για τη φορολόγηση των αγροτών κατέθεσαν 34 Βουλευτές της ΝΔ, υπό τον Ιορδάνη Τζαμτζή, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι 34 βουλευτές υποστηρίζουν ότι κακοί χειρισμοί έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και έχουν οδηγήσει στις πολυήμερες κινητοποιήσεις, και καλούν τους υπουργούς να απαντήσουν τι προτίθενται να κάνουν επί των προτάσεών τους.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ