Νέα Κηφισιά: Εντοπίστηκε ο κρατήρας από τη ρουκέτα

Κρατήρας από τη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε στις εγκαταστάσεις της Μercedes, στις 12 Ιανουαρίου, βρέθηκε κατά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του τμήματος εξουδετέρωσης ναρκών του Στράτου, μετά την προκήρυξη της οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" που ανέφερε ότι πραγματοποίησε επίθεση με δύο ρουκέτες στα γραφεία.

Ο κρατήρας βρέθηκε σε οικόπεδο ανάμεσα σε δυο σπίτια στην ανατολική πλευρά των εγκαταστάσεων της Mercedes.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στις 11 το βράδυ που έγινε η επίθεση άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία εκείνο το βράδυ δεν βρήκε τίποτα, ωστόσο την επόμενη ημέρα βρήκε κάποια υπολείμματα, τα οποία πήραν μαζί τους, χωρίς να τους ενημερώσει.

Στο πλαίσιο "εκστρατείας εναντίον της Γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής", οι τρομοκράτες αναφέρουν στην προκήρυξή τους ότι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις 12 Ιανουαρίου και τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Mercedes στη Νέα Κηφισιά, αλλά την πρώτη φορά απέτυχαν λόγω αστοχίας υλικού, ενώ η δεύτερη πυροδοτήθηκε κανονικά "και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή", αλλά είτε επειδή έγινε "μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (...) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ' το στόχο)" η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes.

Με την προκήρυξη η οργάνωση ανέλαβε και την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι, στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

H oργάνωση αφιερώνει το χτύπημα στον Δημήτρη Χριστούλα που είχε αυτοκτονήσει στην πλατειά Συντάγματος τον Απρίλιο του 2012.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ