Ένταση έξω από το ΣτΕ - Εκδικάζεται η προσφυγή της ΠΟΕ – ΟΤΕ κατά της διαθεσιμότητας

Ένταση επικράτησε έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζεται η προσφυγή της ΠΟΕ – ΟΤΕ κατά του νόμου της διαθεσιμότητας.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν την λεωφόρο Πανεπιστημίου και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια νερού και πλαστικά ποτήρια προς τους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί απάντησαν με την περιορισμένη ρήψη χημικών.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχολικοί φύλακες και μαθητές λυκείων.

Οι συγκεντρωμένοι πήγαν στη συνέχεια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου έμειναν για λίγη ώρα και πλέον επιστρέφουν στο ΣτΕ.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ πανελλαδική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού διδακτικού ωραρίου για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.
Πηγή: skai.gr