Κλείσιμο

Απόσυρση υποψηφιότητας Καρυπίδη ζητά και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο

Κάλεσμα στο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των αντισημιτικών δηλώσεων που έχει κάνει απηύθυνε την Πέμπτη το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, επειδή οι αντισημιτικές του θεωρίες συνωμοσίας δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο.

»Ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα. Δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Ρόναλντ Λάουντερ.

Στην υποψηφιότητα Καρυπίδη έχει αντιδράσει και το Αμερικανοεβραϊκό Συμβούλίο το οποίο κάνει λόγο για μάστιγα μίσους κατά των Εβραίων και εκφράζει την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Μιλώντας στα Νέα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Παπάς, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι την τελική απόφαση για τον κ. Καρυπίδη θα πάρουν τα συλλογικά όργανα, αναφέροντας ότι στελέχη του κόμματος έχουν μεταβεί στην Κοζάνη ώστε να εξετάσουν όλα τα δεδομένα.

Ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης δήλωσε ωστόσο στον ΣΚΑΪ πως δε σκοπεύει να παραιτηθεί, δίχως να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κατέβει και χωρίς τη στήριξη της Κουμουνδούρου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ