Διάσωση 47 μεταναστών από το Λιμενικό μέσα σε τουρκικά ύδατα

Σαράντα-επτά μετανάστες διέσωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, σε τουρκικά ύδατα, άνδρες του Λιμενικού, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με ναυάγιο πλοιαρίου ανοιχτά του Φαρμακονησίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες.

Η επέμβαση του Λιμενικού έγινε μετά από κλήση έκτακτης ανάγκης 112, με το σκάφος των μεταναστών να εντοπίζεται ενώ είχε αρχίσει να παίρνει νερά, εγείροντας φόβους για ναυάγιο.

Αρχικά ενημερώθηκαν
οι τουρκικές Αρχές, ωστόσο λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην ανταπόκρισή τους, και εξαιτίας του κινδύνου δυστυχήματος εν μέσω κακοκαιρίας, το πλωτό του περιπολικού σώματος μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ολοκλήρωσε με ασφάλεια την μεταφορά των μεταναστών στη Σάμο, και ειδικότερα στο Λιμεναρχείο.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για εμάς. Επί αρκετή ώρα νομίζαμε ότι δεν θα σωθούμε. Μόλις αντικρίσαμε το φως από το σκάφος του Λιμενικού, γύρω στις 3 η ώρα περίπου, τότε μόνο αισθανθήκαμε ασφαλείς» δηλώνει ένας από τους 47 μετανάστες και συνεχίζει: «Θα αναγκαζόμασταν να πέφταμε στη θάλασσα αν δεν υπήρχε η συνδρομή της ελληνικής ακτοφυλακής και ίσως τώρα να ήμασταν όλοι νεκροί».

«Το ευχαριστώ είναι λίγο» δηλώνει η μητέρα των τριών από τα 7 ανήλικα παιδιά που επέβαιναν στη λέμβο.

Στους μετανάστες δόθηκαν ρούχα και τρόφιμα από τους άνδρες του Λιμεναρχείου, ενώ αύριο οι 47 αλλοδαποί θα μεταφερθούν στο κέντρο πρώτης υποδοχής του νησιού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ