Κλείσιμο

Δένδιας και Αθανασίου: Αρχές και Δικαιοσύνη θα αναλάβουν την αντιμετώπιση των τρομοκρατών

Λιτές απαντήσεις στο μήνυμα του δραπέτη της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού έδωσαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως στην πράξη οι απαντήσεις θα δοθούν από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

«Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί», σχολίασε ο Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη τη Δευτέρα.

«Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πρόσθεσε πως η ελληνική Πολιτεία «οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται» και τόνισε πως για αυτό το σκοπό «η λειτουργία Καταστήματος Κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ