Καυγάς Κωνσταντοπούλου-Νεράτζη για λίστα Λαγκάρντ – όλος ο διάλογος

Στο κλείσιμο του μικροφώνου της Ζωής Κωνσταντοπούλου οδηγήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσος Νεράτζης, κατά την ενημέρωση από τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο για την «τύχη» της λίστας Λαγκάρντ.

Αφορμή στάθηκε η συμπεριφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε συνεχώς διέκοπτε τον κ. Στασινόπουλο ρωτώντας και ξαναρωτώντας διάφορα θέματα με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έκρηξη του κ.Νεράντζη.

«Σταματήστε επιτέλους. Δεν έχετε λίγη ντροπή; Λίγη τσίπα; Κρίμα την αγωγή που πήρατε από το σπίτι σας. Σε κάθε συνεδρίαση ασχολούμαστε με εσάς», είπε ο κ. Νεράτζης.

«Είστε εκτεθειμένος και θα πρέπει να ντρέπεστε απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ τη στιγμή που ο Μάκης Βορίδης» πήγε να υπερασπιστεί τον πρόεδρο ο κ. Νεράντζης του είπε : «αφήστε κ.Βορίδη η κυρία είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Το επεισόδιο συνεχίστηκε λίγο αργότερα και ενω ή κ. Κωνσταντοπουλου συνέχιζε να διακόπτει τον ομιλών, ο κ.Νεράντζης κατέβηκε από την έδρα κατευθύνθηκε στο έδρανο της και της έκλεισε το μικρόφωνο.

«Είστε πολύ εκτεθειμένος κ. Νεράντζη, θέλετε να συγκαλύψετε την υπόθεση», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να γελούν η Κωνσταντοπούλου απάντησε «γελάτε σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά μετά θα κλαίτε».

Λίγο αργότερα η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος αναφερόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου είπε στο προεδρείο: «Ανέχομαι ψυχολογική βία απο την κ.Κωνσταντοπούλου, παρεμποδίζομαι να ασκήσω τα καθήκοντα μου».

«Σαράντα χρόνια έχετε ευθύνη για το κατάντημα της χώρας. Μην επιτίματε τους πάντες λες και ήμασταν απών από την εξουσία όλες αυτές τις δεκαετίες» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να επανέλθει ο κ. Κακλαμάνης λέγοντας: «Ζούμε τη χειρότερη περίοδο της βουλής και έχουν και ευθύνη τα κόμματα που ανέχονται αυτή την κατάσταση γιατί θέλουν να εξευτελίζεται η βουλή».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου