Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος, Κυριακή απολογείται ο Μπούκουρας

Το δρόμο προς τη φυλακή παίρνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις πολύωρες απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τις δύο ειδικές εφέτες ανακρίτριες και τον εισαγγελέα που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της ΧΑ.

Οι κύριοι Γερμενής και Ηλιόπουλος κατηγορούνται για ένταξη σε και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Οι δύο βουλευτές πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, ενώ εντός ημερών αναμένεται να μεταφερθούν στη φυλακή, πιθανότατα στον Κορυδαλλό. Σημειώνεται πως, κανονικά, μεταγωγές κρατουμένων δε γίνονται τις Κυριακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις απολογίες τους οι δύο βουλευτές δήλωσαν κατηγορηματικά αθώοι έναντι όλων των κατηγορών που τους αποδίδοντα, με τον κ. Ηλιόπουλο να δηλώνει πριν εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο πως οι κατηγορίες στηρίζονται σε καταθέσεις ψευδομαρτύρων, οι οποίο εξαφανίστηκαν μετά τις «πρώτες μέρες» της όλης υπόθεσης.

Για απόφαση που δεν στηρίζεται στα στοιχεία που επιβάλλει ο νόμος και προβληματίζει ιδιαίτεραέκανε λόγο ο συνήγορος του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Παναγιώτης Βλάσσης.

Για αύριο Κυριακή, στις 10:00 το πρωί, μετατέθηκε η απολογία του Ευστάθιου Μπούκουρα, τρίτου βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έχει κληθεί ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες.

Ο κ. Μπούκουρας συναίνεσε να μην απολογηθεί το Σάββατο λόγω κόπωσης των δικαστικών λειτουργών, και δεδομένου ότι η ανάκριση του κ. Γερμενή διήρκεσε περίπου επτά ώρες ενώ του κ. Ηλιόπουλου περίπου πέντε ώρες.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση προφυλάκισης στους περίπου 100 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, αυτοί ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού.







Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ