Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης (upd)

Συνελήφθη στην Τουρκία, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην παροχή επισφαλών δανείων προς όφελος επιχειρηματιών.

Δείτε ΕΔΩ τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σύλληψή του.

Ο κ. Φιλιππίδης εντοπίστηκε μέσω του κινητού τηλεφώνου του, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές κατά τις τελευταίες ημέρες, σε παρεμβάσεις του σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ είχε επανειλημμένα υπονοήσει πως βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για δουλειές, και όχι στην Τουρκία.

Αναμένεται να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές εντός του Σαββάτου, ή το αργότερο την Κυριακή, ώστε να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, οι πιστώσεις εγκρίθηκαν χωρίς εγγυήσεις, και τα δάνεια δεν αποπληρώθηκαν. Αντίθετα, τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Παράλληλα, σε λογαριασμούς του κ. Φιλιππίδη βρέθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για την περίοδο 2008 - 2012. Σημειώνεται πως για το ζήτημα αυτό ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.

Διαβάστε το πόρισμα (πηγή το Βημα)
Πόρισμα (α)
Πόρισμα (β)
Πόρισμα (γ)
Πόρισμα (δ)
Πόρισμα (στ)
Πόρισμα (ζ)

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ