Εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο εξοχικό του Σημίτη

Υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού εντοπίστηκαν σε μπαλκονόπορτα της εξοχικής κατοικίας του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους. Ο μηχανισμός που προκάλεσε τη φωτιά στο εξοχικό του κ. Σημίτη ήταν τυλιγμένος σε ένα χαλάκι, αποτελείτο από καλώδια, μπαταρίες και εκρηκτική ύλη, και είχε διακόπτη on-off , που σημαίνει ότι πυροδοτήθηκε επί τόπου από τους δράστες. 

Η φωτιά ξέσπασε στις 2.30 τα ξημερώματα. Στο κτήριο χτύπησε ο συναγερμός, και έτσι η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε έγκαιρα και την κατέσβεσε. Tην έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 



Από την πυρκαγιά, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Γιόβας, έχει υποστεί ζημιές το σαλόνι και η κουζίνα του σπιτιού, ενώ το υπόλοιπο έχει υποστεί ζημιές κυρίως από τους καπνούς. 

Ο κ. Σημίτης και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της φωτιάς.

Για μεγάλη καταστροφή στο κτίριο έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης. 



Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Η βία δεν θα περάσει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ. Όπως σημειώνει, «πολίτες και πολιτικοί φορείς οφείλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων», αλλά και «να απομονώσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της».

Την πλήρη αποδοκιμασία του για τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας Κώστα Σημίτη εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ