Φονική κακοκαιρία στην Πελοπόννησο - μια νεκρή στο Άργος (videos)

Φονική ήταν η κακοκαιρία που έπληξε τη νύχτα ολόκληρη την Πελοπόννησο. Στο Άργος μια 55χρονη γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε πνιγμένη σε πλημμυρισμένο υπόγειο όπου διέμενε όταν εισέρρευσαν σε αυτό τόνοι υδάτων. Για ακόμη φορά υπερχείλισαν οι ποταμοί Ξεριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν κάνοντας αδιάβατους τους περισσότερους δρόμους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Ξεριάς έχει πλημμυρίσει άλλες δύο φορές τα τελευταία 8 χρόνια προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες.

«Αυτό που έζησα τη νύχτα στο Άργος δεν το έχω ξαναζήσει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καμπόσος, προσθέτοντας το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Καμπόσος έκανε λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών.

«Έχουμε μεγάλες καταστροφές, ζητάμε τη βοήθεια της πολιτείας» πρόσθεσε ο κ. Καμπόσος, ενώ επέμεινε ότι τα φρεάτια δούλευαν κανονικά αλλά οι όγκοι του νερού ήταν τεράστιοι.

«Η Πελοπόννησος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα απο τη νεροποντή» είπε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσίας στο Άργος προχώρησε σε 26 απαντήσεις υδάτων, ενώ έγιναν 15 απεγκλωβισμοί απο οχήματα. Η κακοκαιρία έπληξε επίσης Κόρινθο, Κιάτο Σπάρτη και Κυπαρισσία.

Στο μεταξύ, άισιο τέλος για τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν απο την Παρασκευή στον Όλυμπο. Οι τρεις ορειβάτες εντοπίστηκαν, είναι καλά στην υγεία τους, και επιστρέφουν μόνοι τους.

Πτώση της θερμοκρασίας

Με χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έκανε «ποδαρικό» ο Δεκέμβριος σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου και να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε Εύβοια, Σποράδες και τμήμα της Θεσσαλίας ενώ θα επηρεάσει και το ανατολικό Αιγαίο.

Το χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και η ενίσχυση των βοριάδων που θα φθάνουν τα 8-9 μποφόρ από Τρίτη και μετά.






Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ