Αρβανιτόπουλος προς διοικητικούς: Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται

«Διάλογος με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται (...) Η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλός, απαντώντας στην απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για νέες κινητοποιήσεις παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι θα περιοριστούν οι επιπτώσεις από τη διαθεσιμότητα.

Σε δήλωση του την Πέμπτη το βράδυ, ο υπουργος Παιδείας, αναφερόμενος στο Καποδιστριακό, επέρριψε ευθύνες σε «μια μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ που εξαφάνισαν την κάλπη στη συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις, δια βοής γιατί επιδιώκουν το χάος.»

Διάλογος με το ΕΚΠΑ κλειστό δεν γίνεται, προσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, καταλήγοντας ότι η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται.

Η κατάσταση πλέον για τα ΑΕΙ είναι στο «και πέντε» για το ενδεχόμενο απώλειας του εξαμήνου, καθώς ο υπουργός Παιδείας είχε θέσει την ερχόμενη Δευτέρα ως απώτατο χρονικό όριο για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ.

Πάντως, την Παρασκευή το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ.

Ειδικότερα, στο Πολυτεχνείο αποφασίστηκε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή με την κάλυψη του Συλλόγου τους και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη με την κάλυψη της ομοσπονδίας τους. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν από την πλευρά τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ. Θα επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέα συνέλευση την προσεχή Τρίτη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ