Πρόταση εισαγγελέα: Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου για λίστα Λαγκάρντ

Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου που σχετίζονται με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου

Ο ανώτατος εισαγγελέας αναφέρει ότι η διπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 δεν έχει προκαλέσει παραγραφή των αδικημάτων του πρώην υπουργού, καθώς η Βουλή συνεδρίασε μόνο για μια ημέρα και ήταν αδύνατον αντικειμενικά να ασκήσει τις αρμοδιότητες της.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει παραπεμφθεί με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής στη δικαιοσύνη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τις κατηγορίες της νόθευσης έγγραφου, απιστίας και παράβασης καθήκοντος.

Αν η εισαγγελική πρόταση του κ. Κανελόπουλου γίνει δεκτή από το συμβούλιο, τότε θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την υπόθεση της λίστας από τον Άρειο Πάγο και θα δρομολογηθούν διαδικασίες συγκρότησης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια του ειδικού δικαστηρίου που δικάζει, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κυβερνητικά στελέχη.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου