Οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την προκήρυξη.

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση που έλαβε χώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου και στοίχισε τη ζωή στους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Η  18σέλιδη προκήρυξη κάνει λόγο για «πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας πως η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η προκήρυξη αναφέρεται στις επιχειρηματικές διασυνδέσεις του αδελφού του Νίκου Μιχαλολιάκου, που είναι νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, και συνδέεται με «έναν σημαντικό χρηματοδότη της Χ.Α., τον εφοπλιστή Μαρινάκη».

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση σημειώνει πως η δολοφονική επίθεση είναι η «αφετηρία της λαϊκή εξόρμησης» ώστε να σταλούν «στα σκουπίδια της ιστορίας» τα «νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων χτυπημάτων.

Προτρέπει μάλιστα σε νέες επιθέσεις, ακόμα και κατά της ηγεσίας της ΧΑ, αναφέροντας: «... χωρίς να αποκλεισθεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών δομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με το δρεπάνι».

Παράλληλα, η προκήρυξη τονίζει πως η απόφαση να πληγούν τα «αναλώσιμα των βουλευτών κι όχι οι ίδιοι» συνιστά ένα «τελεσίδικο μήνυμα» πως «όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος». Προσθέτει δε πως η ευθύνη για κάθε άσκηση βίας εναντίον μεταναστών, αριστερών ή αναρχικών θα αποδίδεται «αποκλειστικά» στη Χρυσή Αυγή.

Αναφέρει δε πως οι σφαίρες των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση ήταν «παραγγελία του βουλευτή [της ΧΑ Νίκου] Μίχου, που είχε δηλώσει ότι ‘μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν’».


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ