Αποφασισμένους και αδίστακτους δράστες «δείχνουν» οι έρευνες της Αστυνομίας στο Νέο Ηράκλειο

Για εκπαιδευμένους, αδίστακτους και ψύχραιμους δράστες, αλλά και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, κάνουν λόγο αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την Παρασκευή.

Τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για έναν σκληρό πυρήνα τρομοκρατών, οι οποίοι δεν διστάζουν να δώσουν και χαριστική βολή ενώ έχουν ήδη σκοτώσει.

Παραπλήσια είναι η εκτίμηση που έκανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πραγματογνώμονας και ερευνητής Γιώργος Ραυτογιάννης, σημειώνοντας πως η συμπεριφορά του δράστη καταδεικνύει πως ήταν αποφασισμένος, απόλυτα ψύχραιμος, αδίστακτος και ενδεχομένως έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες επιθέσεις.

Όπως σημείωσε ο κ. Ραφτογιάννης, η απόφαση του δράστη να ανοίξει πυρ βρισκόμενος σε απόσταση 15 μέτρων από τους στόχους του υποδεικνύει πως επεδίωκε να αιφνιδιάσει και να καταβάλει τα θύματά του, αποκτώντας παράλληλα τον έλεγχο της όλης κατάστασης, καθώς θα μπορούσε να διακρίνει τις αντιδράσεις των στόχων.

Στη συνέχεια, πλησίασε τα θύματα πυροβολώντας πιο στοχευμένα, έως ότου να πυροβολήσει τα θύματά του στο κεφάλι από μικρή απόσταση.

Από την πλευρά της, η Αντιτρομοκρατική στρέφει τις έρευνές της στις οργανώσεις της νεο-τρομοκρατίας.

Μία εξ αυτών είναι η Σέχτα Επαναστατών, καθώς πρόκειται για τη μοναδική οργάνωση που έχει χρησιμοποιήσει πιστολιά τύπου Zastava, σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Παρασκευής.

Η βαλλιστική εξέταση κατέδειξε πως το πιστόλι 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη της διπλής ανθρωποκτονίας είναι «καθαρό», και δεν συνδέεται με τρομοκρατικές ή άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Με το δεδομένο αυτό, στην Αντιτρομοκρατική αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν και όταν υπάρξει ανάληψη ευθύνης, οι δράστες να μην χρησιμοποιήσουν το όνομα της Σέχτας Επαναστατών ή άλλης γνωστής οργάνωσης, αλλά ένα νέα όνομα, που θα παραπέμπει σε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Έως τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται τόσο το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της Χρυσής Αυγής, όσο και το υλικό από κοντινά εμπορικά καταστήματα.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να αναλύσουν τον τρόπο δράσης των κακοποιών, προκειμένου να καταλάβουν αν έχουν εμφανιστεί και σε παλαιότερα χτυπήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φορούσαν σφιγκτήρες στα χέρια και στα πόδια, προκειμένου να μην αφήσουν στο σημείο στοιχεία DNA.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν μοτοσικλέτα που βρέθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς, που είναι κατά πάσα πιθανότητα το όχημα, με το οποίο διέφυγαν οι δύο δράστες.

Όπως προκύπτει από κάμερες ασφαλείας, οι δράστες διέφυγαν από τα στενά της περιοχής και όχι από την Αττική Οδό, όπου θα μπορούσαν εύκολα να εγκλωβιστούν αλλά και να καταγραφούν από τις κάμερες.

Οι δράστες φαίνεται πως προσπάθησαν να ρίξουν τη μοτοσικλέτα μέσα στο νερό προκειμένου να εξαφανίσουν αποτυπώματα τους και τυχόν γενετικό υλικό.

Για την πορεία των ερευνών ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ