Κλείσιμο

Σενάρια τρομοκρατικής επίθεσης - Βίντεο του χτυπήματος στα χέρια της αστυνομίας (φωτό)

Οι αντιδράσεις των κομμάτων ΕΔΩ

Στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, και όχι αυτό του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, κλίνουν πλέον οι αρχές, οι οποίες έχουν βίντεο από την ώρα της αιματηρής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο με δύο νεκρούς, το Μανώλη Καπελώνη 20 ετών (φωτό 1) και το Γιώργο Φουντούλη 23 (φωτό 2). Το βίντεο προέρχεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος που υπάρχει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τις έρευνες έχει αναλάβει πλέον η αντιτρομοκρατική.

Ο τραυματίας είναι ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, που δίνει μάχη για τη ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Φέρει διαμπερές τραύμα στο αριστερό ημιθωράκιο, και κατά τη διάρκεια της εγχείρισης, οι χειρουργοί αφαίρεσαν από το Γέροντα, πατέρα δυο παιδιών, σφαίρα από τη σπλήνα. "Είναι παρα πολύ κρίσιμη η κατάστασή του δίνει μια μεγάλη μάχη να τού ευχηθούμε να τα καταφέρει" σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.





Οι αρχές κάνουν λόγο για επαγγελματικό - οργανωμένο χτύπημα, ενδεχομένως ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτεμβρίου. Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες από ένα ή δυο όπλα 9 χιλιοστών (εκτιμάται ότι πιθανόν να πρόκειται για πυροβόλο όπλο mp5 - τελευταία φωτό), με τους δράστες να είχαν αποκλειστικό σκοπό να σκοτώσουν, ενώ πιστεύεται ότι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.

Το εγκληματικό χτύπημα σημειώθηκε στις 7.20 το βράδυ στο Νέο Ηράκλειο. Άγνωστοι που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μαύρου χρώματος μεγάλου κυβισμού άνοιξαν πυρ από πολύ κοντινή απόσταση ομάδα ανδρών έξω από τα γραφεία της ΧΑ στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Ηρακλείου 426.

Μια μοτοσικλέτα ίδιας μάρκας με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση βρέθηκε τρία στενά από το σημείο του χτυπήματος, στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου, και είναι κλεμμένη, ενώ μια δεύτερη εντοπίστηκε στο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δυο θύματα 23 ετών, σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο δεύτερος 21 ετών εξέπνευσε πριν τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.



Δηλώσεις για το αιματηρό χτύπημα

"Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

"Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο δυο ανθρώπων. Ο νόμος θα εφαρμοστεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί η χώρα να γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών" δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Μπορεί να είναι στόχος πολλών η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Υπάρχει προσπάθεια αποσταθεροποίησης μιας δημοκρατικής χώρας. Στην πατρίδα μας τις εμφύλιες διαμάχες τις έχουν σιγοντάρει και ξένα κέντρα. Να επικρατήσει στη χώρα η σύμπνοια και η ομαλότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας να ευχηθούμε να πανε όλα καλά στην υγειά του. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και η αστυνομία. Χρειάζεται τεράστια ψυχραιμία και νηφαλιότητα είναι πολύ επικίνδυνη η κατάσταση να μπούμε σε φαύλο κύκλο αίματος. Ακούστηκαν τέτοιες ώρες από αρχηγό κόμματος ανοησίες με θεωρίες συνωμοσίας και το παρακράτος» τόνισε για τον κ. Καμμένο ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.


«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» τόνισε μέσω του Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Για εν ψυχρώ εκτέλεση έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Κασιδιάρης, Ήταν δύο τρομοκράτες που είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν στο γραφείο μας τόνισε. Είχαν στόχο να σκοτώσουν όσους ήταν έξω από τα γραφεια μας. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που στοχοποιησαν ενα πολιτικό κόμμα είπε ο βουλευτής. Πρόσθεσε ότι υπάρχει βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας.

Η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου Ουρανία, είπε ότι κάθε Παρασκευή γινόταν εκδήλωση και τα 3 θύματα ήταν μέλη της ομάδας περιφρούρησης. Είπε μάλιστα ότι λόγω της εκδήλωσης είχαν στείλει εξώδικο στην αστυνομία ζητώντας προστασία, αλλά δεν εστάλησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, που αντλεί την έμπνευσή της απ΄το ναζισμό, αναφέρει το πρακτορείο Associated Ρress, σημειώνοντας ότι οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για χτύπημα προερχόμενο από τρομοκρατική οργάνωση.



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ