Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Αγης Τάτσης, με την οποία ζητούσε την ποινική δίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου για παραβίαση μυστικών της πολιτείας, μετά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών για τις υποκλοπές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος στο Α.Τ Παπάγου ζητώντας να ασκηθεί εναντίον του κ. Πάγκαλου ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Μάλιστα, ζητούσε να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.

Στη μήνυσή του ο δικηγόρος, που θα κληθεί και ως πρώτος μάρτυρας, υποστηρίζει ότι αν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου αποτελούν αληθή γεγονότα, τότε συνιστούν «αποκάλυψη μυστικών πολιτείας» και όπως τονίζει εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της.



Ο κ. Πάγκαλος είχε υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα.

«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί, όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν, όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

«Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας, να πάω φυλακή» δήλωσε πάντως την Πέμπτη ο πρώην υπουργός, θέλοντας να καταδείξει ότι αψηφά τη μήνυση.

Πηγή: skai.gr