Κλείσιμο

Μήνυση σε βάρος του Πάγκαλου για τα περί παρακολουθήσεων κατέθεσε δικηγόρος

Μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό για παρακολουθήσεις Αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Άγκυρα εκ μέρους της ΕΥΠ, κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου o δικηγόρος Άγις Τάτσης.

Ο κ. Τάτσης ζητεί την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του κ. Πάγκαλου, σε βάρος του οποίου ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και ακολούθως να συλληφθεί καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι εφόσον αποτελούν αληθή γεγονότα οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, συνιστούν «αποκάλυψη μυστικών πολιτείας» και όπως τονίζει εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της. Ο δικηγόρος επισημαίνει επίσης ότι ακόμη και αν δεν αποδειχθούν βάσιμα τα όσα είπε ο μηνυόμενος και πάλι συνιστούν «έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων» και «διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη». H μήνυση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πάγκαλου, αλλά χωρίς να τον κατονομάσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι «κατά το νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας», και «Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της [...] μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει».

Ως επιβεβαίωση των εκφρασμένων ανησυχιών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου η Κουμουνδούρου. «Όταν ο κ. Πάγκαλος ... διασκεδάζει (!), ακούγοντας τον Αμερικανό πρέσβη να ανταλλάσσει ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς πόσοι και ποιοι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι επιλέγουν τον ίδιο τρόπο "διασκέδασης"», σχολίασε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας.





Πηγή: skai.gr