Τζιτζικώστας: Άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση!

Στην απόφασή του να καλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου επέμεινε μέσω του Mega ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν.

Δήλωσε μάλιστα ότι "πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ"!

«Η πολιτική μου δεν απέχει από τη δική σας· η οικογένεια μου πολέμησε το ’40 το γερμανικό στρατό. Όμως σεβόμαστε και πρέπει να σεβόμαστε το νόμο. Αν έχει υψηλά ποσοστά η ΧΑ, είναι γιατί δεν τηρούσαμε τους νόμους» τόνισε.

Απαντώντας εξάλλου
αν απηύθυνε την πρόσκληση στους βουλευτές της ΧΑ για εκλογικούς λόγους, τόνισε ότι οι επόμενες εκλογές είναι σε επτά μήνες και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. "Δεν θεωρώ ότι ενας περιφερειάρχης απενεχοποιεί τη ΧΑ αν κληθεί στην εξέδρα. Οφείλω ως περιφερειάρχης να καλεσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα κάρτ οι νόμοι από έναν περιφερειάρχη" σημείωσε.

Σημειώνεται ότι κατά τη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά ούτε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Στην εξέδρα βρέθηκαν οι κ. Τζιτζικώστας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αλλά και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Πηγή: skai.gr