Κλείσιμο

Στη Βουλγαρία οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας - Εμφανής ομοιότητα των "αδελφών" της

Στα χέρια των βουλγαρικών αρχών βρίσκεται η φερόμενη ως βιολογική οικογένεια της μικρής Μαρίας, μετά τον εντοπισμό της σε καταυλισμό τσιγγάνων στην κεντρική Βουλγαρία στην πόλη Νικολάεβο.

Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση, η οποία διεξήχθη, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, στην πόλη Γκούρκοβο.

Η βουλγαρική εισαγγελία ανακοίνωσε πάντως ότι ο έλεγχος του DNA για να διαπιστωθεί αν οι βούλγαροι Ρομά είναι όντως οι γονείς της Μαρίας έχει γίνει, χωρίς όμως να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ακόμη.

Σημειώνεται ότι η βουλγαρική νομοθεσία προβλέπει ότι η μικρή Μαρία θα εισαχθεί σε ίδρυμα και δεν θα δοθεί πίσω στην οικογένεια.

Στoν οικισμό των Ρομά στο Νικολάεβο λένε ότι γνωρίζουν το ανδρόγυνο εδώ και πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν έχουν δει τη μικρή Μαρία.

Σημειώνεται ότι η φερόμενη ως βιολογική οικογένεια της Μαρίας είναι εξαιρετικά φτωχή και έχει περίπου οχτώ με δέκα παιδιά. Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι τουλάχιστον πέντε από αυτά τα παιδιά έχουν εμφανή ομοιότητα με την Μαρία, με λευκή επιδερμίδα και παρόμοια χαρακτηριστικά.



Οι γείτονες λένε ότι πριν από λίγα χρόνια
η οικογένεια εργάστηκε στην Ελλάδα. Η 11χρονη Φάνκα, υποτιθέμενη αδελφή της Μαρίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι, όταν η μητέρα της Σάσα είδε το κοριτσάκι στην τηλεόραση, άρχισε να κλαιει και να αναφέρει ότι "αυτό είναι το παιδί μου." Γείτονες αναφέρουν ότι η Μαρία πωλήθηκε στην Ελλάδα αντί του ποσού των 500 λέβα (250 ευρώ), επειδή η οικογένεια δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει στη Βουλγαρία.

"Ξέραμε ότι η αδελφή
μου είχε αφήσει ένα παιδί στην Ελλάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο αδελφός της φερόμενης ως βιολογικής μητέρας του κοριτσιού.

Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις, το θέμα αναδεικνύεται σε πολλά ξένα ΜΜΕ όπως η Daily Τelegraph και η Daily Mail.








http://admin.nooz.gr/Uploads/aderfosmarias2410131.jpg













Πηγή: skai.gr