Κλείσιμο

Διαφορετικές εκδοχές δίνουν οι Ρομά για το βρέφος στη Μυτιλήνη – διατάχθηκε τεστ DNA

Τεστ DNA θα πραγματοποιηθεί στο 2,5 μηνών αγοράκι που εντοπίσθηκε απο την Αστυνομία σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις αθίγγανοι, με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου. Έχουν παραδεχθεί πως δεν είναι βιολογικοί γονείς του παιδιού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, ο αστυνομικός διευθυντής Λέσβου, Παναγιώτης Κορδονούρης, δήλωσε ότι οι συλληφθέντες και η φερόμενη ως γιαγιά του βρέφους έχουν πέσει σε αντιφάσεις.

Οι συλληφθέντες, μία γυναίκα, ο υιός της και η σύντροφός του, ισχυρίσθηκαν ότι πήραν το παιδί από μία άγνωστη γυναίκα Ρομά έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Αντίθετα, η γιαγιά δήλωσε ότι το αγοράκι είναι παιδί ενός πρώτου εξαδέλφου τους, και τους το έδωσε εν αγνοία του η σύζυγός του.

Ο αστυνομικός διευθυντής ανέφερε ότι η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη του παιδιού μετά από καταγγελία που έγινε από το νοσοκομείο Λέσβου, όπου οι Ρομά πήγαν το βρέφος, καθώς αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Νέα υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από Ρομά, αυτή τη φορά στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες, μία 51χρονη γυναίκα, ο 21χρονος γιος της και η 19χρονη σύντροφός του, επιχείρησαν πριν από λίγες ημέρες να δηλώσουν το μωρό στο Ληξιαρχείο του νησιού, χωρίς επιτυχία, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ