Η απολογία Κασιδιάρη (pdf)

Αναλυτικά η απολογία ΕΔΩ

Ως «καθαρά πολιτική» απέρριψε τη δίωξη εναντίον του ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης κατά την απολογία του, αρνούμενος παράλληλα κατηγορηματικά σχέση της Χρυσής Αυγής με «στρατιωτική ή παραστρατιωτική» δράση και κάθε χαρακτηρισμό του ιδίου ως εκπαιδευτή της οργάνωσης.

«Μοναδικός λόγος της δίωξής μου είναι η ραγδαία άνοδος του κόμματος και τα υψηλά ποσοστά που φέρεται να έχω αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιδιάρης.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που καταδεικνύουν προετοιμασία για δραστηριότητα «στρατιωτικού τύπου», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ έκανε λόγο για «ανακρίβειες», σημειώνοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι ένας «νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική και παραστρατιωτική δράση».

Ερωτηθείς για τυχόν σχέση της ΧΑ με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, ο κ. Κασιδιάρης αρνήθηκε κι αυτός, όπως και οι άλλοι βουλευτές της ΧΑ ότι η παράταξη έχει σχέση με τις χιτλερικές ιδέες.

Παράλληλα, ο κ. Κασιδιάρης καταδίκασε «κάθε πράξη βίας», λέγοντας πως είναι καταδικαστέα, αποσαφηνίζοντας πως η «η κεντρική διοίκηση της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμία σχέση με καμία πράξη βίας».

Αναφερόμενος δε στο Δημήτρη Ρουπακιά, είπε ότι τον είδε για πρώτη φορά στην τηλεόραση και χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρες» όσους μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης και κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ