Βαρύ οπλισμό σε κρύπτες ανά την Αττική διαθέτει η ΧΑ

· Το χρονικό της επιχείρησης κατά της ΧΑ ΕΔΩ
· Το εισαγγελικό πόρισμα αναλυτικότερα ΕΔΩ
· Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη δίωξη βουλευτών ΕΔΩ

Βαρύ οπλισμό διαθέτει η Χρυσή Αυγή σε κρυπτές σε διάφορα σημεία της Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την ογκωδέστατη δικογραφία.

Τα όπλα, που αναζητουνται από τις αστυνομικές Αρχές, χρησιμοποιούνται για στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση μελών της οργάνωσης, όπως αναφέρουν μάρτυρες που έχουν ήδη εξεταστεί.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε προσωπική ενημέρωση μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μιχαλολιάκος δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα από τον βουλευτή της περιοχής, Γιάννη Λαγό.

Όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που έγινε με εισαγγελική εντολή, ο Λαγός τηλεφώνησε στο Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ αλλεπάλληλες κλήσεις καταγράφονται μετά τη δολοφονία Φύσσα μεταξύ μελών που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Κυριακή παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο τελευταίος εκ των βουλευτών της παράταξης που αναζητούταν από την Αστυνομία.

Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ, ο Παππάς φώναξε: «Έρχομαι αυτοβούλως, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου προχωρεί σε πρωτοφανείς διώξεις με μοχλό την κατά κάποιους ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, κάνουμε πολιτικό αγώνα, ο εθνικισμός θα νικήσει, θα επανέλθουμε. Ο ελληνικός λαός να μην σκύβει το κεφάλι. Η Χρυσή Αυγή θα νικήσει. Ζήτω η Χρυσή Αυγή, ζήτω η πατρίδα», και έκανε το γνωστό χαιρετισμό.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει στον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό, Μίχο και τους υπόλοιπους, ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ