Απομάκρυνση του υπεύθυνου παρακολουθήσεων της ΕΥΠ – διαφωνούσε με την παρακολούθηση της ΧΑ

Αποπέμφθηκε την Παρασκευή από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο υπεύθυνος αξιωματικός για την παρακολούθηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, καθώς φέρεται να διαφωνούσε με την παρακολούθηση νόμιμου κόμματος.

Ο αποχωρείσας προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης της ΕΥΠ, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του αιφνιδίως. Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «σούπερ κοριό».

Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι «διαφωνούσε με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στελεχών νομίμου κόμματος χωρίς εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα
με δικαστικές πηγές ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  διαθέτει σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει από εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απόρρητου στελεχών της ΧΑ, αλλά και απο εκατοντάδες απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών στελεχών του κόμματος που απεστειλε στον αντεισαγγελέα του Αντωτατ Δικαστηρίου η ΕΥΠ. Στις συνομιλίες αυτές είχαν καταγράφει πριν τη δολοφονία του Φυσσα, και είχαν γίνει για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο παραιτηθείς αξιωματικός προέρχεται από την ΕΛ.ΑΣ, και έχει υπηρετήσει στις υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών, Οικονομικών Εγκλημάτων και Αρχαιοκαπηλίας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ