Στο μικροσκόπιο 10 χρυσαυγίτες που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τα ονόματα τουλάχιστον δέκα χρυσαυγιτών, που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει στα χέρια της η αστυνομία.

Τα ονόματα των συγκεκριμένων ατόμων προέκυψαν από την άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του Ρουπακιά, ενώ οι εισαγγελικές αρχές του Πειραιά, έδωσαν το πρωί το "πράσινο φως", να αρθεί το απόρρητο στα τηλέφωνα και αρκετών ακόμη στελεχών της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και του Προέδρου της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας.

Μέλος της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, είχε εμπλέξει στο τραγικό περιστατικό εκτός από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Νίκαιας, το βουλευτή, Γιάννη Λαγό, ακόμη και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της Χρυσής Αυγής και για τις 32 περιπτώσεις που περιλαμβάνει ο φάκελος Δένδια, διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στο πλαίσιο αυτό θα ερευνηθούν σε βάθος όλες οι υποθέσεις, ακόμη και αυτή με τις προσβλητικές εκφράσεις Κασιδιάρη κατά αξιωματικού της Αστυνομίας στη Χερσόνησο Ηρακλείου, έτσι ώστε με στοιχεία και αποδείξεις να τεκμηριωθεί η βαριά κατηγορία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, εμπλοκή παρουσιάστηκε για τη μεταφορά του Ρουπακιά στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η Διευθύντρια των φυλακών ζήτησε για λόγους ασφαλείας να μην μεταφερθεί εκεί.

Η απόφαση θα ληφθεί εντός της ημέρας.

Απάντηση Χρυσής Αυγής

«Βρώμικος πόλεμος από κανάλια, κόμματα, και κυβέρνηση γίνεται για έναν και μόνο λόγο» υποστήριξε ο βουλευτής της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης, στο περιστύλιο της Βουλής και πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή έχει ενισχυθεί ραγδαία, έχει ξεπεράσει το 20%, και σε λίγους μήνες θα διοικεί τους μεγάλους δήμους της χώρας. Δεν θα σταματήσουμε, έχουμε στο πλευρό μας το δίκαιο και πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ