Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει το ΑΠΘ κατά της διαθεσιμότητας

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, μετά την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τεθούν στο εν λόγω καθεστώς 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι από οκτώ ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κρίθηκαν πλεονάζοντες.

Μετά από συνάντηση των πρυτανικών αρχών και των κοσμητόρων του ΑΠΘ με τη Νομική Επιτροπή, αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καταργήσει τις οργανικές θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Η επίμαχη ΚΥΑ θα υπογραφεί την Δευτέρα από τους υπουργούς Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί συνάντηση, τη Δευτέρα, στην Αθήνα, των πρυτάνεων των οκτώ πανεπιστημίων που θίγονται καίρια από τις εξελίξεις, καθώς και του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, προκειμένου να συζητηθεί κοινή προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, προκειμένου να επικυρωθεί η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ