O 34χρονος Παύλος Φύσσας δέχθηκε δολοφονική επίθεση - Ομολόγησε ο δράστης, είπε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή

UPD: ***Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης της δολοφονίας στην Αμφιάλη ομολόγησε και είπε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Στις 12 ανακοινώσεις από την αστυνομία. 

***Έφοδος του εισαγγελέα και της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, στο Σταθμό Λαρίσης, στο Πέραμα, το Κερατσίνι και τον Πειραιά.

*** Ο δράστης παραμένει στη ΓΑΔΑ, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα μεταφερθεί στα δικαστήρια Πειραιά, για λόγους ασφαλείας


Προηγούμενη είδηση

Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό, σημειώθηκε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Πρόκειται για τον 
Παύλο Φύσσα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών. 

Κατά τη διάρκεια συμπλοκής μέσα σε καφετέρια το θύμα τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα 45 ετών.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο αλλά στη συνέχεια υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής, είπε ότι το θύμα διαπληκτίστηκε μέσα σε καφετέρια κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα και φεύγοντας έπεσε σε ενέδρα 15 ατόμων -που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων- ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στο σταθμό μας ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συντονιστής της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός στην καφετέρια, απλώς υπήρχε μία παρέα με αντιφασίστες και τους περίμεναν έξω περίπου 40 άτομα της Χρυσής Αυγής. Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Μάλιστα, τόνισε ότι όταν σημειώθηκε η επίθεση, υπήρχε παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ. Είπε ακόμα ότι δεν ήταν τυχαίο περιστατικό, αλλά επρόκειτο για οργανωμένη κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής και των ομάδων της σε Πειραιά και Πέραμα, σημειώνοντας ότι είναι η ίδια ομάδα που επιτέθηκε προ ημερών στα μέλη του ΚΚΕ.

Όπως είπε έχουν σημειωθεί και άλλα παρόμοια χτυπήματα από την Χρυσή Αυγή στην περιοχή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης διέψευσε ότι η παράταξη είχε κάποια σχέση με την επίθεση, λέγοντας ότι «ορισμένα θλιβερά υποκείμενα για να πάρουν ψήφους κάνουν σπέκουλα πάνω στον τάφο ενός νεαρού συμπολίτη μας».

Είπε ακόμα ότι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις σε όσους τους εμπλέκουν.

Ο κ. Κασιδιάρης σημείωσε ότι λένε ψέματα για τη Χρυσή Αυγή «επειδή θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό της χώρας» και ανέφερε «δεν μπορείτε να μας εμπλέκετε σε ένα έγκλημα επειδή ειπώθηκαν κάτι πράγματα στον Μελιγαλά».

Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας

Διαβάστε ΕΔΩ συνέντευξη του Παύλου Φύσσα στο http://hiphop4elements.blogspot.gr/

Ο Παύλος Φύσσας ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής μουσικής σκηνής ραπ από το 1997, γνωστός με το όνομα Killah P. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/pages/Killah-P-Official/193077320738413 δημιούργησε και συμμετείχε σε διάφορα σχήματα χιπ χοπ με τραγούδια του σε αρκετές δισκογραφικές συλλογές. Έκανε ζωντανές εμφανίσεις δίπλα σε πολλά μεγάλα ονόματα της ελληνικής ραπ σκηνής.


Ο Παύλος Φύσσας στη σκηνή (φωτ. JumpingFish.gr)
Πηγή: skai.gr