«Ιερός πόλεμος» Ρεπούση - Άνθιμου

Συνεχίζεται η κόντρα Εκκλησίας με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση με αφορμή τις δηλώσεις της για τα θρησκευτικά, αλλά και τα αρχαία ελληνικά. 

«Είναι έγκλημα αυτά που είπε η κύρια Ρεπούση στη Βουλή για τα αρχαία ελληνικά και δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας» τονισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πρέπει η πολιτεία πριν νομοθετήσει να συμβουλεύεται τους ειδικούς», είπε ο κ. Άνθιμος και προσθεσε οτι η κα. Ρεπούση μιλάει χωρίς να εχει ειδικές γνώσεις.

Ο κ. Άνθιμος δήλωσε πάντως ότι θα εξομολογούσε ευχαρίστως την κα. Ρεπούση αν πήγαινε αύριο στην εκκλησία αλλά δυστυχώς – όπως εκτίμησε- δεν θα παει.

Από την πλευρά της η κα. Ρεπούση άφησε υπαινιγμούς οτι η Εκκλησία δεν θέλει να διδάσκεται η βιολογία γιατί δίνει άλλη εξήγηση για τη δημιουργία του Σύμπαντος.

Εξήγησε ακόμα ότι αποκάλεσε «νεκρές γλώσσες» τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, γιατί έτσι λέγονται οι γλώσσες που δεν μιλιούνται, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αφαιρεί τον πλούτο τους.

Είπε ακόμα ότι τα θρησκευτικά δεν πρέπει να διδάσκονται με τη μορφή της κατήχησης και του προσηλυτισμού, αλλά με ιστορικό τρόπο, γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία.

Τέλος, η κα. Ρεπούση τόνισε ότι το σχολείο οφείλει να είναι κοσμικό και την ευθύνη για το σχολείο την έχει η πολιτεία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ