Έξι προσαγωγές στο Πολυτεχνείο - Πολιτικές αντιδράσεις

Έξι προσαγωγές, τριών Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρωινής επιχείρησης της αστυνομίας στους χώρους γύρω και μέσα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση διεξήχθη με την παρουσία εκπροσώπου των δικαστικών αρχών ύστερα από καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του πανεπιστήμιου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν εξήντα κοντάρια, βαριοπούλα με ξύλινο κοντάρι, ένας κάλυκας όλμου, δοχείο με ποσότητα εύφλεκτου υγρού, επτά σπρέι πιπεριού, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μάσκα του σκι, οκτώ κράνη, μία ταυτότητα ελληνικών αρχών για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια, μία ταυτότητα Ισραήλ και μία γαλλική άδεια οδήγησης.

Από την αστυνομία επισημαίνεται ότι παραδόθηκαν προς χρήση στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χώροι οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και τριάντα χρόνια.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πολιτικές αντιδράσεις

Δεν ήξερα οτι η αστυνομία μπορεί να λειτουργεί και ως κλεφτής σε αυτή τη χώρα τονισε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Χαρακτήρισε απαράδεκτη και πρωτοφανή αυτή την ενέργεια.
Επισημανε οτι αν νομίζει η κυβέρνηση πως μπορεί να μεταφέρει την ατζέντα της πολιτικής σε ακροδεξιά κατεύθυνση είναι μακριά γελασμένη και νυχτωμένη.
 Διερωτήθηκε αν υπήρχαν πληροφορίες στις τάξεις της αστυνομίας.

 Απαντώντας η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη είπε οτι προφανώς από τον κατάλογο που έχει η αστυνομία επιβεβαιώνεται οτι υπήρχαν πληροφορίες στις τάξεις της. Πρόσθεσε οτι η αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο για αυτό υπάρχει. Όταν έχει 
πληροφορίες να προχωρά σε επιχειρήσεις για να μην έχουμε δεινά.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε νωρίτερα στο Mega ότι η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου σε όλη την επικράτεια.
Κανείς δεν θέλει να υπάρχουν άσυλα ασυδοσίας οποιουδήποτε είδους, είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Στο μεταξύ, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ


Πηγή: skai.gr