Δήμαρχος Σαντορίνης: Είχα διαβεβαιώσεις από ΔΕΗ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το ρεύμα

Την ανάγκη να τοποθετηθούν εφεδρείες ρεύματος στη Σαντορίνη για να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος. Πρόσθεσε ότι έως απόψε το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στο νησί βρίσκονται 120.000 τουρίστες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ζώρζος, όταν ανέλαβε δήμαρχος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα, και είχε διαβεβαιώσεις από την ΔΕΗ ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας.

«Υπήρξαν επενδύσεις
(σ.σ για την ηλεκτροδότηση), αλλά δεν εχει φροντίσει η ΔΕΗ για εφεδρείες για να αποκαθίσταται αμέσως το πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα διακοπών ρεύματος» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι μεγάλο τμήμα της Σαντορίνης παρέμεινε τη νύχτα χωρίς ηλεκτροδότηση, πλην της περιοχής των Φυρών, του νοσοκομείου και του αεροδρομίου.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι όταν σημειώθηκε έκρηξη στο τοπικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Η διακοπή ρεύματος προκάλεσε εν μέρει και διακοπή της υδροδότησης, καθώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει το εργοστάσιο αφαλάτωσης του νησιού.

Η σταδιακή ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης, με χρήση των εγκατεστημένων εφεδρικών γεννητριών ξεκίνησε την Τρίτη. Το αρματαγωγό Χίος προσέγγισε το νησί μεταφέροντας γεννήτριες 10 μεγαβάτ, ενώ το οχηματαγωγό Horizon που μεταφέρει ειδικούς γερανούς έχει ήδη φτάσει.

Το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν γεννήτριες και από Ρόδο, Κρήτη και Πάρο. Στο νησί βρίσκονται από την Τρίτη και έμπειροι τεχνικοί της ΔΕΗ από την Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, το γύρο του κόσμου κάνει η γενική διακοπή ρεύματος σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν εκτενή αναφορά στην κατάσταση στην Σαντορίνη. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων κάνουν λόγο για μια πολύ καλή φετινή στον τουρισμό για το νησί με αφίξεις που θα ξεπεράσουν τα 1,9 εκατομμύρια το 2013.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ